Merkittävä osa tiedonhallintainvestoinneista suunnataan tiedolla johtamiseen sen eri muodoissa. Tämä heijastaa kaikkien organisaatioiden jatkuvaa tarvetta dokumentoida, hallita ja kehittää omaa toimintaansa.
Varaa maksuton konsultaatioNiin sisäiset kuin ulkoiset vaatimukset läpinäkyvyyteen kasvavat jatkuvasti, ja datan analyyttinen käsittely onkin kokenut nopeita työkalu- ja teknologiamurroksia, koska teknologiatoimittajat kohdistavat alueeseen suuria investointeja.
Haluamme kuitenkin muistuttaa, että kaikki analyyttinen käsittely rajoittuu siihen laatuun ja eheyteen jota itse toimintaprosessi tuottaa tapahtumina ja kirjauksina. Datassa olevat laatuongelmat heijastuvat aina korjaustarpeina ja puutteina raporteilla ja analyyseissä. Kontrollerien ei pitäisi joutua tekemään turhaa jälkityötä raporteille, vaan tämä työpanos pitäisi kohdistua tulosten arviointiin ja toiminnankehittämisen tukemiseen.
Tiedolla johtaminen edellyttää siis prosesseissa ja toiminnassa luotavan ja ylläpidettävän tiedon johtamista eli tiedonhallinnan johtamista. Avullamme opit näkemään mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja mitä paremmalla suunnittelulla, johtamisella ja prosessikyvykkyyksien luomisella voidaan saavuttaa.
Niin yritysten kuin julkishallinnonkin toimintaympäristö muuttuu koko ajan dataintensiivisemmäksi samalla kun siihen kohdistuu enemmän lainsäädäntöä ja toimintavaatimuksia. Viimeistään nyt, kun viimeisin suuri teknologiamurros koetaan AI:n myötä, on aika hyväksyä ettei organisaation tiedonhallintavastuita voi ulkoistaa ERP tai teknologiatoimittajalle.
Nämä aiheet kuuluvat modernin, tulevaisuuteen varautuvan johtoryhmän asialistalle, koska myös linjajohtamisen toimintatapaa ja sisältöä pitää uskaltaa uudistaa.
Luotettava ja ajantasainen analytiikka syntyy eheän ja suunnitellun toimintaprosessin lopputuloksena. Harva on ymmärtänyt, että toimiva johtamisjärjestelmä saavutetaan vain hyvintehdyn toiminnankehitystyön kautta. Suurin osa raportoinnin, tietovarastoinnin ja analytiikan työmäärästä kohdistuu itse asiassa järjestelmien ja prosessien puutteellisuuksiin ja näiden tuottamien dataongelmien pinnalliseen / jälkijättöiseen korjaamiseen. INEOn ajatusmallissa vaikutetaankin johtamisjärjestelmän poikkeamien juurisyihin (masterdata ja itse prosessi).
Varaa maksuton konsultaatioLähtökohtamme on aina asiakkaan olemassa oleva ja todellinen data. Tästä muodostuu kaiken suunnittelun, kehittämisen ja vaikuttavuuden lähtökohta. Datalähtöinen toimintamme on saanut paljon kiitosta liiketoiminnan edustajilta, koska työ perustuu tunnistettavaan dataan, joka ankkuroi käsitteet ja ilmiöt asiakkaan todellisuuteen ja liiketoimintaympäristöön. Tekoälyn soveltaminen ei tapahdu tyhjössä: todellista lisäarvoa syntyy silloin kun AI tulkitsee ja ymmärtää prosessien ja järjestelmien reaalidatan oikein.
Noudatamme koeteltuja oppejamme tekoälyä hyödyntävän liiketoiminta- ja automaatiokehittämisen tiekarttasuunnittelussa ja neuvonnassa. Suoritamme ERP / FiCo / HR / CRM-järjestelmänne data- ja prosessianalyysin PoC:na tai tuotannollisella mittakaavalla, esittelemme siitä tunnistetut löydökset ja lähtökodat sekä avaamme yhteisten purkuistuntojen kautta asiakas- tai tavoitekohtaiset analyysit. Mittakaavoista ja datan saatavuudesta riippuen läpimenoajat ovat tyypillisesti 6-9 viikkoa.
Perinteiset prosessianalytiikan työkalut tarjoavat visuaalisen näkymän toiminnanohjausjärjestelmän sisälle. Näkymä rajoittuu kuitenkin siihen missä järjestyksessä, kestolla ja kytkentäajoilla prosessin eri tehtävät suoritettiin. Vaikka tästäkin tiedosta on mahdollista suunnata toiminnankehittämistä ongelma-alueiden suuntaan, koko syy-seurausanalyysi on tehtävä ilman prosessianalyysin tuloksia, koska prossissa käytetty data ja henkilöiden toiminta eivät ilmene mistään.
INEOn ratkaisulla pystyt eristämään toimintaketjun variaatioiden taustalla olevat datat (perustiedot / masterdata sekä itse tapahtuma / transaktio), jolloin ensimmäistä kertaa on mahdollista ymmärtää mistä onnistuminen johtuu ja mitkä juurisyyt aiheuttavat häiriöt. Lisäksi, mikäli järjestelmäsi muodostaa muutoslogia (esim. SAP), näet tämän lisäksi ihmisten tekemät muutokset ja korjaukset dataan. Näin on mahdollista monistaa haluttuja toimintamalleja ja suunnata ongelmien korjaaminen oikein.
Nämä ominaisuudet ovat poikkeuksellisia ja aivan uusia. Nyt on vihdoinkin mahdollista purkaa monimutkaiselta tuntuva ERP prosessi selkeiksi vaiheiksi ja nähdä miten esimerkiksi tuote-, asiakas- ja hinta kohtaavat tilaus-toimitus-laskuketjussa. Tilasto osoittaa missä onnistutaan, ja myös missä vaaditaan käsityötä ja ihmistä korjaamaan perustiedon puutteet tai prosessin epäjatkuvuuskohdat.
Älykäs organisaatio oppii omasta toiminnastaan ja järjestelmistään, ja tämä konsepti onkin meidän mielestä vertaansa vailla tietolaadun hallintamallina.
Perustietoon liitetään useasti ajatus tietolaadusta. Molemmat käsitteet ovat kuitenkin huomattavasti laajempia, mutta liittyvät toki toisiinsa. Prosessi- ja datalähtöinen analyysi ja suunnittelu on kokemuksiemme perusteella tehokkain tapa varmistaa että tietohuolto, hallintomalli ja prosessit saadaan kohtaamaan.
Monet organisaatiot joutuvat tavoittelemaan tehokkuutta ja tuottavuutta pakon edessä. Osa kehittää ja uudistaa toimintaansa oma-aloitteisesti. Tarkastele omaa toimintaasi; kuinka suuri osa henkilökunnasta ovat osa fyysistä toimintaasi? Kaikki muut luovat lisäarvoa tiedonhallinnan ja tietotyökalujen kautta ja avulla. Monesti onkin niin, että suurimmat toiminnalliset hyödyt ovatkin saavutettavissa järkeistämällä ihmisten tietotyön arkea.
Kehittyneiden työkalujen, koeteltujen suunnittelumallien ja menetelmien sekä kokeneiden asiantuntijoidemme liiketoimintakielisillä neuvoilla alat poistamaan pullonkauloja, korjaamaan ajatus- tai arkkitehtuurivirheitä sekä luomaan mielekkäämpiä ja motivoivampia työnkuvauksia osana hallinnollisen automaation kehitysmatkaa.
Tarjoamme arkkitehtuuri- ja kehitysmallia sekä Databricks-pohjaista alustakonseptiamme pitkäjänteisen ja kestävän data-integraation kehittämiseen. Taustamme ja kokemuksemme takia tunnemme ERP, CRM ja legacy-järjestelmien rajapintoja kahden vuosikymmenen ajalta. Toimimme osana asiakkaan kehitystiimiä meille osoitetussa roolissa, mutta osallistumme mielellämme myös menetelmien, jatkuvien palveluiden ja arkkitehtuurin osa-alueilla. Kauttamme saat myös SAP ECC datan siirrot ja konversiot eri käyttötarkoituksiin SAP ja Microsoft Azure valmisarkkitehtuurissa.
Tuemme kehittämisen koko elinkaarta aina arkkitehtuuri- ja kehitysmallin luonnista jatkuvien palveluiden vaiheeseen ja autamme asettamaan tietolaadun ja prosessien toimivuuden seurantaan perustuvan johtamismallin, joka luo kielen tietohallinnon ja liiketoiminnan välille.
Tukeudumme itse ja hallitsemme Azuren tietokanta-, dataplatform-, API ja ETL palvelut syvällisesti ja olemme Microsoft Solution Partner – Data and AI.
Käytännön kokemuksemme yli 100 onnistuneesta datamigraatiosta tarjoaa sinulle luotettavuutta ja mielenrauhaa. Asiantuntijamme hallitsevat monimutkaisetkin datamigraatiot vaativissa ympäristöissä.
Emme tarjoa vain yhtä ratkaisua kaikkiin ongelmiin. Analysoimme yrityksesi tarpeet ja räätälöimme datamigraatioprosessin niiden mukaan, varmistaen, että uusi järjestelmäsi vastaa liiketoimintasi vaatimuksiin.
Tietoturvallisuus on toimintamme ytimessä. Varmistamme, että kaikki arkaluonteiset tiedot siirretään ja käsitellään alan parhaiden käytäntöjen mukaisesti, suojaten ne ulkopuolisten pääsyltä ja tietoturvauhilta.
Tomas Stenlund, CEO